هوشنگ فلاحتیان در آئین افتتاح پروژه‌های سه‌گانه شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در ساختمان این شرکت با بیان این مطلب اظهار داشت: در ارتباط با نیروگاه‌های تجدیدپذیر حرکت ملی و جدیدی در وزرات نیرو آغاز شده است.

وی افزود: امسال برای کسانی‌که تمایل به سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر داشته باشند شرایط بسیار خوبی فراهم است که بر مبنای آن قرارداد خرید برق تضمینی ۲۰ ساله با سرمایه‌گذار منعقد می شود.

فلاحتیان با بیان اینکه بستر مناسبی برای اینکار فراهم شده است و مراجعین بسیاری از داخل و خارج برای نصب نیروگاه‌های بادی و خورشیدی اعلام همکاری نموده‌اند، خاطرنشان کرد: با همکاری فرمانداری تهران فضایی برای سرمایه‌‍گذاری خارجی بر روی منابع انرژی خورشیدی فراهم شده و در این راستا پروژه بزرگی با رقم سرمایه‌گذاری کلان آغاز شده که در تلاش هستیم شاهد یک حرکت بزرگ و نمادین در ارتباط با نیروگاه‌های خورشیدی، پیرامون تهران باشیم.

وی توسعه استفاده از انرژی خورشیدی در تهران را یک ضرورت دانست و با بیان اینکه این حرکت بایستی در ساختمان‌های بلند مرتبه الزامی شود، اظهار داشت: نیروگاه فتوولتائیک می‌تواند بجای شیشه‌های ساختمانی بکار رفته و ضمن تامین زیبایی بنا، ‌نسبت به تامین برق مجتمع نیز اقدام کند.

معاون وزیر نیرو ادامه داد: وزارت نیرو ضمن خرید برق این مجتمع‌ها تلاش می‌کند تا ۵۰ درصد هزینه نصب و تولید هر کیلووات ساعت برق را به‌صورت بلاعوض پرداخت نماید.

وی با بیان اینکه در حوزه مسائل زیست محیطی، چند حرکت اساسی در صنعت برق کشور در حال انجام است، توضیح داد: افزایش راندمان نیروگاه‌های مستقر در پیرامون تهران، یکی از این نمونه‌هاست که  تصمیم گرفته شده تا در اولین حرکت برنامه‌ریزی شده، نسبت به افزایش راندمان نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی گازی پرند، با تبدیل آن به سیکل ترکیبی، راندمان این نیروگاه از ۳۲ درصد به ۵۰ درصد افزایش یابد.

فلاحتیان با بیان این مطلب که تا پایان سال ۹۵ اولین واحد بخار نیروگاه پرند وارد مدار خواهد شد، افزود: با این عمل بدون استفاده از سوخت اضافی و تنها با استفاده از دود خروجی نیروگاه ۴۸۰ مگاوات برق جدید تولید خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر پیشنهادی دریافت شده تا این نیروگاه نیروگاه ری با واحدهایی با راندمان ۶۰ درصد توسط سرمایه‌گذاری خارجی جایگزین شود، گفت: این نیروگاه هم‌اکنون با ۲۲ تا ۲۳ درصد راندمان کار می‌کند و مطالعات نهایی این پروژه انجام شده که امیدواریم در دو یا سه ماه آینده این جابجایی اجرایی شود تا با ۵۰ درصد سوخت فعلی بتوان به میزان کنونی، برق تولید نمود.

معاون وزیر نیرو با مرور اقتصاد برق، با بیان این مطلب که کلا برق ایران ارزان فروخته می شود، ادامه داد: برق تولیدی را که هر کیلووات ساعت ۱۰۰۰ ریال برای دولت هزینه دارد را به مبلغ هر کیلووات ۶۰۰ ریال می فروشیم که ۱۰۰ ریال توسط مشترکان بد حساب یا مشترکان اداری پرداخت نمی شود و ۱۰۰ ریال نیز به حساب طرح هدفمندی یارانه‌ها واریز می‌شود و فقط ۴۰۰ ریال به حساب وزارت نیرو باز می‌گردد.

وی گفت: هم‌اکنون در هر کیلووات ساعت برق تولیدی،۶۰۰ ریال ضرر می‌دهیم.
وی اضافه کرد: قیمت تمام شده برق در سال جاری بدون احتساب هزینه سوخت برای هر کیلووات ساعت ۱۰۰ تومان و با هزینه سوخت ۲۵۰ تومان است که با احتساب هزینه سوخت، ۲۰ درصد و بدون احتساب هزینه سوخت، ۴۰ درصد از هزینه تمام شده خود را دریافت می کنیم.

فلاحتیان تصریح کرد: برق در مناطق گرم هر کیلووات ساعت  ۱۵۰ ریال فروخته می شود.
وی ادامه داد: برق تولیدی از انرژی خورشیدی را ۹۷۰ تومان خریداری می کنیم و در حجم بالا کمتر از ۶۵۰ تومان برای هر کیلووات ساعت هزینه نمی‌کنیم.

معاون وزیر نیرو در خصوص وضعیت برق تهران با اشاره به قدمت بیش از ۴۰ ساله  تجهیزات برقی گفت: ۵۰۰ کیلومتر شبکه کابلی در زیر شهر تهران قرار دارد که باید تعویض گردد و هزینه سنگینی دارد که از توان مالی صنعت برق کشور خارج است.

وی با بیان اینکه در شهر تهران هر ساله به اندازه یک شهر جدید انشعاب فروخته می‌شود، گفت: فروش سالانه ۲۰۰ هزار انشعاب آب و برق از فروش انشعاب در بسیاری از شهرستان‌های کشور بیشتر است.

 

 

تاریخ درج خبر:۹۴/۱۰/۲۱

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =