به گزارش برق نیوز، قیمت تمام شده تولید برق بدون احتساب هزینه سوخت در ابتدای سال ۹۴ حدود ۸۵ تومان به ازای هر کیلووات ساعت بود. این رقم در پایان دهمین ماه سال ۹۴ به حدود ۱۰۰ تومان به ازای هرکیلوات ساعت رسیده و این افزایش قیمت در تبدیل انرژی، انتقال و توزیع هر کیلووات ساعت برق، سناریوهای دور جدید افزایش قیمت برق را روی میز دولت قرار داده است.
در طول فعالیت دولت یازدهم تاکنون دوبار تعرفه مصرف برق افزایش یافته است. یک بار در اسفند سال ۹۲ افزایش ۲۴ درصدی تعرفه مصرفی برق خانگی تصویب و از ابتدای سال ۹۳ اجرایی شد و یکبار در اسفند سال ۹۳ افزایش ۱۰ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای اسفند ۹۳ اجرا و در قبوض منتشر شده در سال ۹۴ اعمال شد.
بررسی ها حاکی از این است که از آذرماه سال جاری، دولت برای دور سوم افزایش تعرفه برق در حال برنامه ریزی بود؛ اما ادامه رکود اقتصادی از یک سو و در پیش بودن سه اتفاق مهم بررسی و ارائه لایحه ششم توسعه، بررسی و ارائه لایحه بودجه ۹۵ و انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از سوی دیگر، این بررسی ها را مسکوت گذاشت.
اکنون بار دیگر بررسی سناریوهای مختلف برای افزایش قیمت برق در سال ۹۵ روی میز دولت قرار گرفته، اما شنیده ها حاکی از این است که تصمیم دولت بر آن است تا فعلاً، هیچ ابلاغی برای افزایش قیمت برق نداشته باشیم.
احتمال اعمال دور سوم افزایش قیمت برق در دولت یازدهم در نیمه اول سال آینده بسیار پررنگ است، اما احتمال ابلاغ مصوبه ای برای اعمال قیمت های جدید مصرف برق در نیمه دوم اسفندماه نیز وجود دارد.
بررسی های دولت برای دور جدید افزایش قیمت برق در سال ۹۵ درحالی صورت می گیرد که قرار است از ابتدای سال آینده، وزارت نیرو از بخش درآمدهای برقی خود سالی ۲۳۰۰ میلیارد تومانی که به بخش تأمین مالی یارانه نقدی ارائه می داد را ارائه نکند و عملا وزارت نیرو از تأمین مالی یارانه نقدی از ابتدای سال ۹۵ معاف شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.